https://content-eu-8.content-cms.com/12becebc-ce88-4f3c-844b-fed0588ae8fb/dxdam/5f/5f56b6dd-74cb-46ea-a599-ba6ecd9097dd/metejoor-nieuwe-concerten-1440x450.jpg

Jarige Neil Finn, Jelle Cleymans tot ridder geslagen en Kürt Rogiers in de nieuwe show van Nachtwacht

Published on Fri 27.05.2022

Deze week werden drie nieuwe shows in onze zalen bekendgemaakt. Je kan op 22 november naar de fabuleuze show ‘Trixie and Katya Live’ in Stadsschouwburg Antwerpen. Het meest beroemde basketbalteam ter wereld, de Harlem Globetrotters, tonen het balkunsten op 6 oktober in de Lotto Arena en The Starlings maken dit najaar een theatertournee. Opnieuw voor elk wat wils.

***

Neil Finn, de oprichter, zanger en gitarist van Crowded House, blaast vandaag 64 kaarsje uit. Met zijn band scoorde hij in 1987 de monsterhit 'Don't Dream It's Over'. En dan heb je ook nog 'Better Be Home Soon', 'Into Temptation', 'Weather With You', 'Chocolate Cake' enzovoort. Benieuwd hoe deze live klinken? Wel, dat komt goed uit, want op 16 juni speelt Crowded House in de Lotto Arena in Antwerpen. Happy birthday, Neil!

***

Vorige week bracht Oscar And The Wolf de single 'Dancing Machine' uit. Het gaat om de voorbode van de ep 'Afterglow'. 'Dancing Machine' doet verlangen naar een heerlijk warme zorgeloze zomer. Gegarandeerd een zomerhit in de maak. Luister voor jezelf. Zaterdag 12 november staat Oscar And The Wolf in het Sportpaleis.

***

Metejoor brengt samen met de Nederlandse rapper Snelle de single 'Kijk Ons Nou' uit. Beiden ontmoetten elkaar op een schrijverskamp. Sindsdien zijn ze besties en dat zorgt vandaag voor een gezamenlijke potentiële zomerhit! Qmusic kreeg Metejoor en Snelle afgelopen woensdag op bezoek voor een live sessie. Metejoor speelt op 19 mei 2023 in Stadsschouwburg Antwerpen, 7 april 2023 in Capitole Gent en op 28 april 2023 in Trixxo Theater Hasselt. Snelle staat geprogrammeerd op het hip-hopfestival Refest op 23 juli in de Proximus Pop-Up Arena.

***

Verrassend nieuws deze week! Kürt Rogiers speelt mee in de nieuwe theatershow ‘Het Donkere Spiegelbeeld’ van Nachtwacht. “Het is een fantastische rol, ik kijk dan ook enorm uit naar de theatertour en de reacties van het publiek", liet Rogiers weten.

***

Wat je nog niet wist over Jelle Cleymans. De zanger-acteur mag zich voortaan 'aspergeridder' noemen. Cleymans werd onlangs opgenomen in het 'Grafelijk Genootschap van de Klein-Brabantse Asperge'. “Mijn grootouders en overgrootouders waren allemaal aspergeboeren”, aldus Cleymans. Samen met Jonas Van Geel speelt hij op 19 augustus in de Proximus Pop-Up Arena en later dit jaar in Trixxo Theater Hasselt (22 oktober), Capitole Gent (29 oktober) en Stadsschouwburg Antwerpen (5 november).

***

Soulsister werd deze week opgenomen in de Radio 2 Eregalerij. Radio 2 en Sabam vierden de band "voor een leven vol muziek" en "hun grote betekenis voor en invloed op de Vlaamse muziek". 'Radio 2 Eregalerij' wordt op zondag 29 mei van 13 tot 16 uur uitgezonden op Radio 2. Soulsister speelt op 3 juni een concert in Capitole Gent.

***

"Het Sportpaleis uitverkopen zou leuk zijn”, bloklettert Het Laatste Nieuws vandaag na een gesprek met Nathalie Meskens over haar eerste single 'You Knocked Down My Walls'. Klinkt goed, ja toch!