https://content-eu-8.content-cms.com/12becebc-ce88-4f3c-844b-fed0588ae8fb/dxdam/0a/0a7a3278-9454-4394-9aec-082c01f1ef18/jan-fransen-stadsschouwburg-20220705-news-1440x450.jpg

Ontdek de gezichten achter de schermen van onze theaters - Deel 1

Publié le mar. 05.07.2022

“Ik ben de doelman van Stadsschouwburg Antwerpen”

Jan Fransen is sinds midden augustus van vorig jaar ‘front of house’ in Stadsschouwburg Antwerpen. “Ik ben de publieksverantwoordelijke in het theater”, licht Jan toe. “Bij een voorstelling zijn er vaak dingen die ad hoc moeten worden opgelost: vergeten tickets, minder mobiele bezoekers, eerste hulp bij minder tevreden klanten, bij ongevallen enzovoort.”

Jan vat het als volgt samen: “Ik sta in voor alles wat zich voor het doek afspeelt zoals het organiseren van de barwerking, het zaalpersoneel en de security. Je kan het een beetje vergelijken met voetbal. Ik probeer het doel leeg te houden en dat kan je alleen maar met een goede organisatie, met een goede verdediging. Wat àchter het doek gebeurt, is de verantwoordelijkheid van de stagemanager.” (Lacht)

Hoewel Jan pas vorig jaar aan de slag ging bij Stadsschouwburg Antwerpen, is de theaterwereld hem niet vreemd. “Mijn beide kinderen zijn professionele balletdansers en op die manier was ik wel al bekend met de Stadsschouwburg. Ik heb hier al wat zaken mee georganiseerd”, legt Jan uit. “Ik voel snel aan of mensen het goed vinden of niet. Ik heb mensen leren lezen en dat is handig in deze job.”

Wil je zelf ook graag aan het werk in onze theaters en concertzalen? Op de website van be•at vind je alle vacatures.


“Geen twee dagen zijn hetzelfde in het Trixxo Theater”

Als account staat Anniek Bullen in voor het contact tussen het theater en de organisator. Zij zorgt ervoor dat alles naar wens verloopt.

"Elke dag ligt Murphy op de loer"

Stagemanager Rui Pinto is al zes jaar aan Capitole Gent verbonden. Daarvoor was hij vooral op de baan met grote rock 'n' roll tours. Hij is de technische contactpersoon voor de vele theaterproducties in Capitole Gent.