https://content-eu-8.content-cms.com/12becebc-ce88-4f3c-844b-fed0588ae8fb/dxdam/7c/7c2502df-e879-4c66-a99a-71e9c0763b51/veerle-van-renterghem-capitole-gent-20220705-news-1440x450.jpg

Ontdek de gezichten achter de schermen van onze theaters - Deel 4

Publié le mar. 26.07.2022

“Mensen zien genieten, daar doen we het voor.”

Veerle Van Rentertgem neemt het onthaal en de ticketverkoop in Capitole Gent voor haar rekening. Ze belandde er tien jaar geleden via een vriendin na haar studies communicatie, PR & events. Voor veel bezoekers is ze het eerste aanspreekpunt.

“Mijn takenpakket is heel uiteenlopend. Ik maak zelfs de afspraken rond de containerophalingen”, lacht Veerle. “Heel vaak ben ik ook het eerste contact voor de producties in ons theater. Wanneer er geen acteurs en artiesten aanwezig zijn, durf ik wel eens op het podium door het decor lopen. Dat vind ik geweldig. Als de zaal dan later vol zit, en je ziet de mensen genieten, geeft dat een fantastisch gevoel”, vertelt ze.

Dat het niet altijd van een leien dakje loopt, vindt ze niet erg. “Ik vind het fijn om problemen op te lossen. Er is altijd een oplossing.”

Wil je zelf ook graag aan het werk in onze theaters en concertzalen? Op de website van be•at vind je alle vacatures.


“Geen twee dagen zijn hetzelfde in het Trixxo Theater”

Als account staat Anniek Bullen in voor het contact tussen het theater en de organisator. Zij zorgt ervoor dat alles naar wens verloopt.

"Elke dag ligt Murphy op de loer"

Stagemanager Rui Pinto is al zes jaar aan Capitole Gent verbonden. Daarvoor was hij vooral op de baan met grote rock 'n' roll tours. Hij is de technische contactpersoon voor de vele theaterproducties in Capitole Gent.

“Ik ben de doelman van Stadsschouwburg Antwerpen”

Jan Fransen is sinds midden augustus van vorig jaar ‘front of house’ in Stadsschouwburg Antwerpen. Hij is de publieksverantwoordelijke in het theater.