https://content-eu-8.content-cms.com/12becebc-ce88-4f3c-844b-fed0588ae8fb/dxdam/98/98f4563e-aded-4982-9396-c35f0d157403/rui-pinto-capitole-gent-20220705-news-1440x450.jpg

Ontdek de gezichten achter de schermen van onze theaters - Deel 2

Gepubliceerd op zo 10.07.2022

"Elke dag ligt Murphy op de loer"

Stagemanager Rui Pinto is al zes jaar aan Capitole Gent verbonden. Daarvoor was hij vooral op de baan met grote rock 'n' roll tours. Hij is de technische contactpersoon voor de vele theaterproducties in Capitole Gent.

“Het theater was voor mij vroeger binnenrijden, opbouwen, spelen, afbouwen en dan zo snel mogelijk naar het volgende theater”, vertelt hij. “Ik was korte deadlines en een strakke planning gewoon. Nu ik aan de andere kant sta, valt dat gelukkig mee.” (Lacht)

Hoe ziet een dag van een stagemanager eruit? “Elke dag ligt Murphy op de loer. We doen altijd alles binnen onze mogelijkheden om iets voor elkaar te krijgen”, legt hij uit. “Gelukkig krijgen we daar genoeg waardering en respect voor. We kunnen zo’n hele productie maanden van tevoren plannen, maar één kleine vraag of onverwacht probleem op de dag van de opbouw kan alles overhoop halen. Daarom is respect voor elkaar zo belangrijk achter de schermen van het theater.”

In de toekomst hoopt Rui dat nog meer grote internationale artiesten hun weg naar Capitole Gent vinden. “Dat zou fantastisch zijn en bovendien zie ik dan nog wat van mijn vroegere makkers en roadies terug”, lacht hij.

Wil je zelf ook graag aan het werk in onze theaters en concertzalen? Op de website van be•at vind je alle vacatures.


“Geen twee dagen zijn hetzelfde in het Trixxo Theater”

Als account staat Anniek Bullen in voor het contact tussen het theater en de organisator. Zij zorgt ervoor dat alles naar wens verloopt.

“Ik ben de doelman van Stadsschouwburg Antwerpen”

Jan Fransen is sinds midden augustus van vorig jaar ‘front of house’ in Stadsschouwburg Antwerpen. Hij is de publieksverantwoordelijke in het theater.