https://content-eu-8.content-cms.com/12becebc-ce88-4f3c-844b-fed0588ae8fb/dxdam/26/26dbafaf-e601-40e1-b00e-e7ae13294c35/the-sound-of-music-cast-news-1440x450.jpg

‘The Sound of Music’ telt af naar de première

Gepubliceerd op ma 29.11.2021

Voor de cast van ‘The Sound of Music’ is het nu écht aftellen naar december en het moment waarop een nieuwe, Vlaamse musicalversie van deze klassieker speelt in de Stadsschouwburg Antwerpen. “Er werd nogmaals bevestigd dat we, met een Covid Safe Ticket en mondmasker, deze voorstellingen coronaproof en veilig kunnen laten plaatsvinden", klinkt het bij productie Deep Bridge.

De voorbije weken is onder leiding van regisseur Stany Crets en choreograaf Martin Michel keihard gerepeteerd door de cast. Deze bestaat uit onder andere Koen Van Impe, Ianthe Tavernier, Peter Thyssen, An Lauwereins, Charlotte Suijs, Pieter Casteleyn én de debuterende Geena Lisa.

Het verhaal van ‘The Sound of Music’ moet als gevierde eindejaarsklassieker niet meer worden geïntroduceerd. Het bekende verhaal transformeren in een nieuw musicaljasje met een paar eigen accenten is inmiddels het handelsmerk geworden van regisseur Stany Crets. Het enthousiasme is groot. Zeker nu de productie nogmaals de bevestiging heeft gekregen dat conform de geldende maatregelen op een veilige manier en coronaproof kan worden gespeeld. “Iedereen is vooral opgelucht dat het harde werken van de voorbije weken beloond wordt met sowieso unieke en schitterende voorstellingen. Het publiek zal weer maximaal kunnen genieten van de muziek, de sfeer en het verhaal, gebracht door een fantastische cast”, aldus Stany Crets.

In ‘The Sound of Music’ treedt Ianthe Tavernier in de voetsporen van Julie Andrews als gouvernante Maria. Koen Van Impe (‘La Cage Aux Folles’) geeft gestalte aan Kapitein Von Trapp. Peter Thyssen neemt de rol van ‘Oom Max’ voor zijn rekening en An Lauwereins speelt ‘Moeder-Overste’. Zangeres en presentatrice Geena Lisa maakt in deze musical haar debuut als ‘Barones Schräder’. Verder wordt de hoofdcast aangevuld met o.a. Charlotte Suijs en Pieter Casteleyn, die respectievelijk Liesl en Rolf spelen. Op het podium krijgen die laatsten het gezelschap van ‘de kinderen Von Trapp’, die na audities werden geselecteerd.

'The Sound of Music' speelt vanaf donderdag 9 december 2021 in Stadsschouwburg Antwerpen met een première op zondag 12 december. Vanaf 14 januari 2022 staat de voorstelling in Capitole Gent en vanaf 22 januari 2021 in het Trixxo Theater Hasselt. Wegens de nu al ruime belangstelling werden recent extra speeldata toegevoegd aan de agenda.