ILA, BLUAI en Kids with buns hebben elk een eigen interpretatie van hun favoriete nummer van Luc De Vos opgenomen.

ILA, BLUAI en Kids With Buns brengen cover Luc De Vos uit

22.08.2024

ILA, BLUAI en Kids with buns hebben elk een eigen interpretatie van hun favoriete nummer van Luc De Vos opgenomen. Op 5 december staan zij mee op het podium tijdens het grote huldeconcert voor Luc De Vos in de Lotto Arena.

ILA - 'Mensenvriend'

“We wilden graag een minder bekende song in het licht zetten, omdat daar ook pareltjes zitten. 'Mensenvriend' is een song die nauw aansluit bij ons eigen repertoire”, klinkt het.

BLUAI - 'Ik Kan Nooit Meer Naar Huis'

“Het is een eer om samen met een nieuwe generatie artiesten de muziek van Luc voort te laten leven. De tekst van 'Ik Kan Nooit Meer Naar Huis' resoneert met mij. Soms word ik overrompeld door mijn eigen emoties en lukt het me niet meer om de dingen te relativeren. Dit nummer geeft dat gevoel weer, maar plaatst voor mij tegelijk de dingen opnieuw in perspectief.”

Beluister hier het nummer 'Ik Kan Nooit Meer Naar Huis'.

Kids With Buns - 'Geef Al Je Geld Aan De Arme Kinderen'

“Toen we aan het nummer begonnen, viel ons meteen op hoe pijnlijk relevant het voelde in deze tijd. We konden niet anders dan benoemen dat de wereld op zijn kop staat. Daarom schreven we een verse bij, een variatie op de originele verse, waarin we dingen duidelijk benoemen. Want dagelijks sterven mensen in oorlog, kinderen. We hebben het over de aanhoudende genocide in Gaza, de bezetting van Rusland en de genocide in Congo.

Terug naar overzicht

Schrijf je in en ontvang onze nieuwsbrief