Van punk naar popicoon met Simply Red in vijf video's.

Van punk naar popicoon met Simply Red in vijf video's

11.10.2024

Ontdek Simply Red als nooit tevoren met deze vijf video's die de hoogtepunten van hun muziek en Mick Hucknall's fascinerende verhaal in beeld brengen. Van punkroots tot wereldhits, een break-up én een comeback: dompel jezelf onder in de muzikale reis van Simply Red!

Frantic Elevators

Wist je dat frontman Mick Huckman voor Simply Red deel uitmaakte van een punkband? De band ontmoette elkaar op een concert van de Sex Pistols. Voor Huckman betekende het de start van zijn muzikale carrière. Oordel zelf…

Instant succes!

Het debuutalbum Picture Book (1985) was meteen een groot succes en zorgde dan ook onmiddellijk voor de doorbraak van de band. De single “Holding Back the Years” bereikte de nummer 1-positie in de Verenigde Staten en werd een van hun meest iconische nummers. Mick Huckman schreef het nummer toen hij amper 17 jaar oud was.

Break-up

In 2009 kondigde Mick Hucknall aan dat Simply Red na 25 gloriejaren zou stoppen. Hucknall gaf aan dat hij het hoofdstuk van Simply Red wilde afsluiten om zich op andere projecten te kunnen richten, zowel binnen als buiten de muziek. Zoals je vast al kan raden, is de break-up uiteindelijk goed gekomen, gelukkig! Het allerlaatste concert voor de break-up vond plaats op 29 december 2010 in Londen.

They’re back!

De break-up van Simply Red bleek gelukkig niet permanent te zijn. In 2015, slechts vijf jaar na hun laatste optreden, kondigde Hucknall aan dat de band zou terugkeren om hun 30-jarig bestaan te vieren met een nieuwe tournee en het album Big Love. Hucknall gaf later toe dat hij Simply Red moeilijk kon loslaten.

Politicus of frontman?

Naast frontman was Mick Hucknall actief betrokken bij politiek en steunde hij openlijk de Labour Party in het Verenigd Koninkrijk. Hij zamelde geld in voor de partij en was vaak uitgesproken over politieke kwesties, wat hem soms zowel lof als controverse opleverde.

Simply Red speelt op 12 november 2025 een concert in het Sportpaleis.

Terug naar overzicht

Schrijf je in en ontvang onze nieuwsbrief