Praktische informatie

Lockers

Capitole Gent heeft lockers ter beschikking buiten naast de kassa aan het loading dock. Hierin kan je je spullen tegen betaling opbergen. Een locker huren kost 2 euro. 

Vermijd om grotere spullen mee te brengen naar de zaal (zie ook ons strikte tassenbeleid).

Tot onze spijt zijn er geen lockers beschikbaar waarin ook een motorhelm weggeborgen kan worden.

Vestiaire

In de lente en zomermaanden beschikt Capitole over een open onbemande vestiaire.
Indien u spullen bewaakt wil achterlaten kan u gebruik maken van de lockers.
Opgelet: paraplu's, helmen en tassen die groter zijn dan 21cm x 30cm x 10cm (A4-formaat) zijn niet toegelaten in de zaal.

Opening van de deuren

Raadpleeg de detailpagina van het evenement voor het correcte aanvangs- en einduur van elke voorstelling en het openen van de deuren. Je vindt de informatie over timing, veiligheid en mobiliteit enkele dagen vóór het evenement onderaan op de detailpagina.

Zodra de deuren opengaan, meestal is dat een uur voor aanvang van het evenement, kan je terecht aan de bars voor een drankje en een hapje.

Vertrek op tijd en houd rekening met wegwerkzaamheden en files, zodat je het begin van het evenement niet hoeft te missen.

Toegang tot de zaal

 • Koop geen tickets via veilingsites of de secundaire markt. Deze tickets zijn mogelijk ongeldig. Je loopt het risico de toegang tot de zaal geweigerd te worden. Officiële tickets koop je veilig en tegen de correcte prijs via onze zaalwebsite.

 • Bied aan de ingang altijd je eigen ticket aan en niet dat van iemand anders. Zo verloopt het scannen veel vlotter en vermijd je wachttijden aan de deur. Belangrijk! Heb je e-tickets gereserveerd, dan is het absoluut noodzakelijk dat je ticket zichtbaar is op je telefoon. Zorg voor volledige helderheid (geen printscreen, geen gebroken scherm).

 • Neem geen bagage, (grote) handtassen of (rug)zakken mee en reageer correct op eventuele verzoeken van de security. Tassen mogen niet groter zijn dan 21 cm x 30 cm x 10 cm (A4-formaat).

 • Het is verboden om de zaal te betreden met flessen, blikjes, alcohol, geluidsopnametoestellen, film- en fotocamera’s, vuurwerk en voorwerpen die een gevaar voor de veiligheid kunnen opleveren. Smartphones met een fotofunctie worden gedoogd, tenzij anders bepaald. Er mag tijdens evenementen niet worden gefotografeerd of gefilmd, tenzij anders bepaald door de organisator. Betreding van de zaal impliceert instemming met mogelijke aftasting.

 • In de zaal geldt een ABSOLUUT ROOKVERBOD.

Bezoek met peuters

In ons theater vinden heel wat voorstellingen voor kinderen plaats. Kom je met kleine kinderen naar onze zaal, dan maken we graag de volgende afspraken:

 • Luiertassen moeten aan de vestiaire worden afgegeven. Om brandveiligheidsredenen (struikelgevaar) mogen deze niet in de eigenlijke theaterzaal binnengebracht worden.
 • Ook buggy’s mogen om dezelfde reden niet binnen in het theaterauditorium. Ze moeten opgeplooid achtergelaten worden op de plaats die door het zaalpersoneel wordt aangeduid.
 • In het theater geldt: “1 ticket per toeschouwer”. Kinderen mogen niet op de schoot zitten en ook voor kinderen die in een kinderautostoeltje blijven zitten, moet een ticket gekocht worden. Het theater heeft namelijk, om brandveiligheidsredenen, een maximum aantal toegelaten personen, ongeacht de leeftijd.
 • In de sanitaire ruimte zijn een verschoningskussen en een luiercontainer beschikbaar.
 • Heb je vragen over het geven van borstvoeding, neem dan contact via +32 3 400 69 99 of mail naar info@capitolegent.be.

 • Houd rekening met het geluidsniveau bij kindershows: voorzie een aangepaste gehoorbescherming voor je kind.
 • Voor kinderen tot 1m kan je in normale omstandigheden, zolang de voorraad strekt, een kinderkussen voor de theaterstoel vragen aan het zaalpersoneel.